Sorumluluk bölgesindeki tüm kesimleri çözüme ortak etmek için sıklıkla halk ve temsilcileri ile buluşan Dicle Elektrik yöneticileri, Şanlıurfalı muhtarlarla...



Sorumluluk bölgesindeki tüm kesimleri çözüme ortak etmek için sıklıkla halk ve temsilcileri ile buluşan Dicle Elektrik yöneticileri, Şanlıurfalı muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya görev yaptıkları mahalleleri temsilen katılan muhtarlar, kaçak elektrik kullanılmasına karşı olduklarını, bunun önlenebilmesi için kapı kapı dolaşarak vatandaşlarla konuştuklarını belirtti.

Dicle Elektrik Dağıtım'ın Diyarbakır'daki merkez yerleşkesinde gerçekleşen toplantıya Genel Müdür Murat Karagüzel, Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, Viranşehir İlçe Şefi ve İl Müdür Yardımcısı İsmail Türk ile Viranşehir'den gelen çok sayıda muhtar katıldı. Muhtarlara Dicle Elektrik tarafından özelleştirme sürecinde gerçekleştirilen 1.2 milyar liralık yatırımı ve geliştirilen hizmetleri anlatan Genel Müdür Murat Karagüzel, şirketin yaşadığı zorluklara değindi ve bölge insanının sahip çıkması durumunda sorunların üstesinden kolayca gelineceğini ve gerçekleştirilen yatırımlardan en iyi şekilde verim alınabileceğini bildirdi.

Şirketin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yönetmelikleri gereği sorumluluk bölgesindeki müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerji verebilmek için yatırım yaptığına dikkat çeken Murat Karagüzel, mevcut sorunların çözümünün sadece Dicle Elektrik'ten beklenmemesi gerektiğine değinerek, çözüme sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, muhtarların ve vatandaşların hep birlikte katkı sunmaları gerektiğine vurgu yaptı.

"Kaçak kullanmayın diye kapı kapı dolaşıyoruz"

Toplantıda söz alan muhtarlar ise mahallelerinde yaşanan elektrikle ilgili sorunları dile getirerek, enerji şirketi ile ilgili taleplerini paylaştılar ve sorunların çözümü için muhtarlar olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, gerekli her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Dicle Elektrik tarafından yürütülen hizmetin aynı zamanda bir kamu hizmeti olduğunun bilincinde olduklarını da ifade eden Şanlıurfalı muhtarlar, kesintisiz elektrik alınabilmesi içim kaçak kullanıma karşı olduklarını dile getirdiler. Bazı muhtarlar "Kapı kapı dolaşıp kaçak kullanılmaması gerektiğini anlatıyoruz" diyerek, muhtarların elektrikle ilgili sorunlara nasıl katkı sunabileceğine dair olumlu bir örnek ortaya koydu.

Muhtarlar, abonesiz olarak kayıt dışı elektrik kullananların abone yapılması ve kaçak kontrol ekiplerine görevlerini yapabilmeleri için kolaylık sağlanması konularında Dicle Elektrik ile işbirliği yapma konusunda da söz verdi. Kısa ve uzun vadeli çözümlerin ele alındığı toplantıda, halkın elektrik enerjisini doğru kullanmasının gerekliliği ortak görüş olarak öne çıktı.